Nieuws

Bewoner aan Zet

Geplaatst op 13-09-2024

Heeft u een geweldig idee om uw buurt mooier, groener, socialer of gezelliger te maken? Doe mee met Bewoner aan Zet!

Stelt u zich eens voor: een buurt waar u niet alleen fijn woont, maar waar u zich echt thuis voelt. Een omgeving die groener, socialer en levendiger is. U weet als geen ander wat uw wijk nodig heeft om dit waar te maken.

Wij willen u graag helpen om uw buurt beter te maken. Daarom stellen de gemeente Zaanstad, ZVH en de andere woningbouwcorporaties geld beschikbaar voor plannen van bewoners uit Zaandam-Oost. Met dit geld kunnen bewoners hun eigen plannen voor de buurt uitvoeren. Nu is het moment om in actie te komen. Samen met uw buurtgenoten kunt u  écht het verschil maken.

Een mooi idee? Deel het met ons!

Heeft u een inspirerend plan om uw buurt te verbeteren? Misschien een idee voor een gezellige ontmoetingsplek, een groenere leefomgeving of initiatieven die mensen dichter bij elkaar brengen? Dien uw plan in en laat uw visie werkelijkheid worden!

Uw plan moet passen binnen één van deze thema’s:

  • Elkaar ontmoeten: Creëer plekken waar buurtgenoten samenkomen.
  • Groen en duurzaam leven: Maak de buurt groener, duurzamer en milieuvriendelijker.
  • Thuis voelen: Zorg voor een buurt waar iedereen zich welkom voelt.

Wij denken mee over de uitvoerbaarheid van uw plannen, maar de échte jury zijn uw buurtgenoten. Zij stemmen op hun favoriete plan. Krijgt uw plan de meeste stemmen? Dan kan u het gaan realiseren en uw buurt blijvend verbeteren!

Hoe doet u mee?

Heel simpel. Ga naar www.bewoneraanzet.nl en vertel in een paar eenvoudige stappen wat uw idee is. U kunt uw plan indienen tot 1 december aanstaande.

Heeft u hulp nodig bij het indienen van uw idee of heeft u vragen? Bij Spaansgroen staat iemand voor u klaar. Spaansgroen is geopend op maandag van 9.00 tot 14.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. U vindt Spaansgroen aan de Spaansgroenstraat 66. U kunt ook een e-mail sturen naar Ferry Voorneveld, via f.voorneveld@pactzaandamoost.nl. Benieuwd naar voorgaande plannen? Zie dan dit filmpje op youtube.

Bewoner aan Zet is onderdeel van het samenwerkingsproject binnen Pact Zaandam Oost, dat ernaar streeft om van deze wijken plekken te maken waar iedereen dezelfde kansen heeft als in de rest van Zaanstad. Samen bouwen we aan buurten waar je fijn, gezond en veilig kunt wonen, werken, sporten en elkaar ontmoeten.

Meer weten? Kijk op www.pactzaandamoost.nl en ontdek hoe u kunt bijdragen aan een betere buurt!

Terug naar overzicht
bewoneraanzet.jpg